
Składniki:
4 papryki
500grammielonego mięsa
1 cebula
1/2 łyżeczki chili
pieprz, sól
Sos:
1-2 nektarynki
1/2 łyżeczki miodu
szczypta kardamonu
szczypta sproszkowanego chilli
Z papryki odkrawamy "czapeczki", wydrążamy środek. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni, dodajemy mięso mielone. Delikatnie podsmażamy, dodajemy przyprawy. Papryki faszerujemy mięsem , nakładamy "czapeczki". Zawijamy papryki w folię i grillujemy aż papryka zmięknie.
Nektarynki obieramy ze skórki, wrzucamy do malaksera z przyprawami i chwile miksujemy. Podajemy na obrzeżach talerza, z grillowanymi ziemniakami i cukinią.
Bardzo ciekawe połączenie smaków. Przy okazji muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńteż niedawno robiłam faszerowaną paprykę, fajny pomysł na sos
OdpowiedzUsuńtaka papryka to dla mnie smak lata.
OdpowiedzUsuń