Składniki:
papier ryżowy (ok 6 płatów)
300 g kurczaka
1 cebula
1 papryka
1 mały brokuł
1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
1/2 słoika sosu słodko-kwaśnego Knorr
Zagotować wodę na ryż. W tym czasie pokroić w kostkę kurczaka, cebulę,i paprykę.Brokuł podzielić na małe różyczki. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej i chwilę smażyć.Wrzucić ryż do gotującej wody. Dodać kurczaka , doprawić przyprawą 5 smaków. Po krótkiej chwili zdjąć patelnię z ognia. Na płaski talerz nalać trochę zimnej wody. Listek papieru ryżowego zamoczyć na 2 sek. w wodzie, położyć na desce do krojenia, na środek papieru ułożyć łyżkę farszu i zawijać. Sajgonki kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Wyjąć ryż, podawać z sosem słodko- kwaśnym Knorr.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz