Składniki:
kilka solonych płatów filetów śledziowych,
kilka łyżek jogurtu greckiego,
szczypta pieprzu cayenne,
łyżeczka startej skórki z cytryny,
1-2 łyżeczki soku z cytryny,
posiekany koperek
1 starty ząbek czosnek,
1 łyżeczka czarnego kawioru.
Filety pokroić w grube paski , wymieszać z pozostałymi składnikami. Przełożyć do szczelnego pojemnika i zostawić na noc w lodówce.
Polecam wam próżniowe pojemniki do przechowywania żywności, skracają czas marynowania potraw i zapobiegają rozprzestrzenianiu się zapachu takiego śledzika po całej lodówce. Ja używam pojemników marki Dafi. Polecam, spełniają dobrze swoje zadanie.
zapraszam po pomysły na rybkę z grilla
OdpowiedzUsuńhttp://www.zgrilla.pl/category/ryby-z-grilla/
pozdrawiam wszystkich amatorów dobrego jedzenia :)