poniedziałek, 10 października 2011

Home- made sushi

Weekend pod znakiem wyrobu sushi.

Domowy wyrób sushi to świetna zabawa i naprawdę dobra alternatywa na piątkowy/sobotni wieczór.
Uwielbiamy sushi , a to domowe chyba jeszcze bardziej niż restauracyjne. 
Do pierwszego razu trzeba się przygotować- kupić odpowiednie produkty, poczytać. Później zostaje tylko dobra zabawa. 



Produkty które będą wam niezbędne


płaty nori

ryż do sushi
ocet ryżowy
sos sojowy

wasabi
marynowany imbir (powiem wam jak zrobić go w domu)

To co włożycie do środka jest tak naprawdę dowolne, my użyliśmy:

awokado
ogórka
paluszków surimi
krewetek
wędzonego łosoia
marynowanej papryczki chilii
 serka typu philadelphia
Do jednej rolki można użyć 3-4 składników.

Mogłabym wam opisywać swoje zmagania z sushi , ale lepiej jeśli tą wiedzę uzyskacie od doświadczonych sushi-żercow . Polecam to miejsce.

Smacznego i dobrej zabawy!

4 komentarze:

  1. widzę, że - podobnie jak ja - Ty również susisz :D
    Yummy & Tasty

    OdpowiedzUsuń
  2. monikucha taka opinia od takiej profesjonalistki to zaszczyt:) dzięki! Pozwoliłam sobie polecić Twoją stronę z sushi.

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda strasznie nieapetycznie

    OdpowiedzUsuń