Jednym z poczytniejszych przepisów na blogu jest łatwe ciasto z rabarbarem więc wychodząc na przeciw Wam Drodzy Czytelnicy publikuję kolejny pzepis na naprawdę proste, naprawdę szybkie i naprawdę pyszne ciasto.
Smakuje świetnie ze wszystkimi letnimi owocami, a zimą kiedy przejemy się ciastami z kremami możemy włożyć do niego np. brzoskwinie z puszki. Robi się je naprawdę błyskawicznie- goście zdążą zdjąć płaszcze -składniki wymieszane, szybki przegląd towarzyskich newsów- ciasto wyjęte z piekarnika. Ciepłe podane z cukrem pudrem- goście zachwyceni, Ty nie przepracowana i gotowa na dalsze pogaduchy:)
Skłądniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
4-5 łyżek oleju
owoce sezonowe
cukier puder
Wymieszać składniki, ciasto wylać na przygotowaną blachę, ułożyć na wierzchu owoce( na zdjęciu ze śliwkami i malinami) . Piec 25 minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku. Ciepłe posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Blog o gotowaniu, książkach- nie tylko kulinarnym i nauce trudnej sztuki(nie tylko) kulinarnej. Znajdziecie tu sprawdzone przepisy Mamy, Babci i Sąsiadki:) Będziecie mogli śledzić postępy autorki od "przypalającej wodę na herbatę" do Gordona Ramsaya w kobiecym wcieleniu ;)
wtorek, 6 września 2011
Łatwe, szybkie, pyszne, - ciasto sezonowe
Etykiety:
brzoskwiniami,
ciasto,
ciasto z rabarbarem,
gruszkami,
jabłkami,
łatwe,
łatwy,
malinami,
owocami,
placek,
proste,
pulchne,
pyszne,
smaczne,
szybkie,
śliwkami,
tanie,
truskawkami,
wiśniami,
z
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wow mega szybkie, ładnie pulchne, na pewno smaczne :) Przepis zapisuję warto mieć taką ekspresówkę w zanadrzu ;)
OdpowiedzUsuńkuchennefascynacje dzieki:)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne!!!!
OdpowiedzUsuńsezonowe ciasta z owocami są takie pyszne!
OdpowiedzUsuńA jakiej wielkości blachy użyłaś ?
OdpowiedzUsuńja mam taką blachę 28x35 i na niej piekę najczęściej tego typu ciasta, ale to było pieczone chyba na ciut większej. Akurat to ciasto wolę nie aż takie wysokie, więc piekę z podanej porcji na takich blaszkach tzw. rodzinnych;)
OdpowiedzUsuńSmacznego!
mam pytanko "wymieszać składniki" oznacza łyżką? czy mikserem..? przepraszam za takie pytanie ale jestem kompletnie zielony w tych sprawach a chciałbym zrobić niespodzianke.. a i jeszcze jedno przygotowaną blachę? posmarowaną tłuszczem czy wyłozone folią?
OdpowiedzUsuńAnonimowy - blachę wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. "Wymieszać" możesz mikserem, będzie Ci łatwiej- mieszaj ok. 2-3 minuty. Życzę smacznego, na pewno się uda!
OdpowiedzUsuńWszysto okey,tylko zapomnialas o mleku!!!!!!!!!!
Usuńnie zapomniałam o mleku, jest ono nie potrzebne do przygotowania tego ciasta. Pozdrawiam
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńCzy w takim razie ono mabyc takie geste????Bo ja je robilam i jest bardzo geste dlatego dodalam mleko,no i bylo dobre! Pozdrawiam!!
OdpowiedzUsuńCiasto bardzo łatwe w wykonaniu a przy tym dobrze smakuje, jednak zmniejszyłabym ilość cukru w cieście o połowę, bo jest zdezydowanie za słodkie:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne ciasto...własnie zrobiłam z jabłkami i cynamonem. Dziekuje za świetny i szybki przepis.. Hana.
OdpowiedzUsuńja wlasnie je wstawilam do piekarnika :)) ale mialam tylko trzy jajka wiec ilosc pozostalych skladnikow tez zmiejszylam i dodalam troche mleka :) a na wierzch poukladalam ananasami
OdpowiedzUsuńWlasnie zaczynam piec i napisze czy mi wyszlo :P
OdpowiedzUsuńZapomniałaś ze trzeba dodac wode do tego ciasta,gdyz jest bardzo gęste i nie da sie mieszac mikserem bez wody,dalam wody mniej niz pol szklanki i wyszlo dobre ciasto.
OdpowiedzUsuńwyszlo:0 polecam !:)
OdpowiedzUsuńProste,szybkie,tanie,smaczne.
OdpowiedzUsuńaha i ja również dodałam ok 1/4 szklanki mleka i się udało-przepyszne.
Polecam ;)
Pyszne i mega szybkie ciasto:) dziękuję za taki przepis:) wszystkim domownikom smakowało!!! (tez dodałam odrobinę wody, aby łatwiej się mieszało) :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz w życiu upiekłam ciasto! Wyszło :) jest pyszne.
OdpowiedzUsuńdosc niskie, hmm czy wyszlo jeszcze nie wiem, bo dopiero co wyjete.... napisze jak sprobuje
OdpowiedzUsuńja pieklam wg skladnikow..bylo nieco geste ale nie sprawialo to problemu:) jest bardzo dobre i jakie szybkie:)
OdpowiedzUsuńhej, również musiałam dolać trochę mleka (mniej niż pol szkl.) bo było jak dla mnie za bardzo geste. na wierzch dałam jabłka, piekłam w prodiżu wiec około 45 min. sprawdzałam na oko aż się zarumieni, rzeczywiście nie jest wysokie, ale nie ma zakalca a to najważniejsze:) jak dla mnie wielkiego łakomczucha pycha!
OdpowiedzUsuńwitanko! własnie wyjęłam z piekarnika wyrosło fajnie ,nie dodawałam mleka gęste wyłożyłam na blaszkę jeszcze nie próbowałam ale piekłam 60 minut bo po 25 min było surowe ciasto.pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCiasto gęste, dodałam trochę mleka i jest ok ale z czasem to przesada po 25 minutach ciasto nadal jest surowe. Na razie siedzi w piekarniku.
OdpowiedzUsuń20 year-old Project Manager Janaye Shadfourth, hailing from Guelph enjoys watching movies like Radio Free Albemuth and Stone skipping. Took a trip to The Four Lifts on the Canal du Centre and drives a 3500. odwiedz strone tutaj
OdpowiedzUsuńnieodplatne porady prawne rzeszow
OdpowiedzUsuńprawnik rzeszów - Jesteśmy prawnik-rzeszow.biz, kancelarią prawną z siedzibą w Rzeszowie. Jesteśmy małą kancelarią, dopiero zaczynamy swoją działalność, dlatego potrzebujemy dotrzeć do większej liczby osób. Oferujemy usługi prawnicze i musimy rozpowszechnić naszą nazwę, więc jeśli masz czas, aby napisać o nas, będziemy wdzięczni. Chciałabym podziękować za poświęcony czas, ponieważ wiem, że jesteście bardzo zajęci i naprawdę to doceniamy. Jeśli masz jakieś pytania, proszę nie krępuj się pytać.
OdpowiedzUsuń